EoTech

EOTech je poznat proizvođač optičkih nišana i holografskih nisan-sistema sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova kompanija je stekla izuzetan ugled među strelcima, vojnim i policijskim snagama, kao i sportskim pucačima, zahvaljujući svojim inovativnim proizvodima i visokoj preciznosti.

Ono što čini EOTech jedinstvenim je njihova tehnologija holografskih nišana. Holografski nišani koriste lasersku svetlost za stvaranje preciznog, svetlećeg nišana na staklenoj površini, što omogućava brzo i precizno nisanjenje. Ovi nišani često imaju široke vidne uglove, brzu akviziciju cilja i minimalno paralaksiranje, što ih čini izuzetno efikasnim u taktičkim situacijama i za brzo gađanje na kratkim i srednjim udaljenostima.

EOTech proizvodi su popularni među vojnim i policijskim snagama širom sveta i često se koriste u taktičkim operacijama. Takođe, mnogi sportski strelci ih koriste za takmičarsko gađanje zbog njihove preciznosti i brzine. Njihovi proizvodi dolaze u različitim konfiguracijama, uključujući modele za vatreno oružje kratkog dometa, kao i one za puške i karabine.

EOTech takođe pridaje veliku pažnju izdržljivosti svojih proizvoda i često testira svoje nišane pod ekstremnim uslovima kako bi osigurao njihovu pouzdanost. Kompanija je postala sinonim za visokokvalitetnu optičku opremu i nastavlja da bude jedan od lidera u industriji optičkih nišana i holografskih sistema.